Какво означават други зрители във Facebook Story? — 2022

Искате ли още 1 човек да види тази история във Facebook историята?



Ето го пълно изречение , още 1 човек видя тази история. Тъй като беше споделено на обществеността, човек, с когото не сте приятели, го видя.

Обратно 28 март 2017 г , Facebook пусна истории, в които потребителите могат да качат снимка или видеоклип (което продължава 24 часа), за да ги видят техните приятели.



Това е подобно на Snapchat Stories (оригиналният създател на Stories).

През годините други платформи за социални медии като YouTube, LinkedIn, Twitter и др.



С истории потребителите могат да споделят момент от живота си с приятелите и семейството си безпроблемно.

Потребителите могат също да проверят кой е гледал техните истории, като погледнат списъка на своите зрители.

Въпреки това, в списъка на зрителите има някои объркващи термини, като напр Други зрители във Facebook Stories.

Ако случайно срещнете този термин (например x друг човек е гледал тази история), може да се чудите какво означава.

В края на деня искате да можете да знаете кой е видял вашите истории.

В тази статия ще научите какво означават други зрители във Facebook истории, как да ги виждате и др.

  1. Какво означават други зрители във Facebook историята?
  2. Как да видите други зрители във Facebook
  3. Как да се отървете от други зрители във Facebook
  4. Други зрители означава ли, че съм блокиран?
  5. Заключение

Какво означават други зрители във Facebook историята?

Други зрители са хората, които са видели вашата история които не са приятели с теб във Фейсбук.

Например, ако пише, че 5 други хора са гледали тази история, това означава, че 5 души, с които не сте приятели, са гледали вашата история.

Други зрители ще се показват само ако сте променили своя настройка за поверителност на историята във Фейсбук.

По подразбиране настройката за поверителност на вашата история ще бъде зададена на Само приятели.

Приятели означава само, че само вашите приятели във Facebook могат да видят вашата история.

Ако ви се случи променете го на обществено , всеки във Facebook или Messenger ще може да види вашата история.

Като се има предвид това, ако някой, който не е ваш приятел във Facebook, види вашата история, той ще бъде поставен под Други зрители.

Ако промените настройката за поверителност на вашата история на Обществена, хората, с които не сте приятели във Facebook, ще могат да виждат вашите истории.

Тези потребители са категоризирани под Други зрители и няма да можете да виждате техните профили.

По ирония на съдбата потребителите под Други зрители са анонимни.

Има и настройка за поверителност, наречена Custom, където можете да изберете кой може да гледа вашата история.

Ако искате да покажете историята си само на a избрана група приятели , можете да изберете тази опция.

Тази настройка обаче не позволява на публиката да види вашата история, така че други зрители няма да се покажат.

Как да видите други зрители във Facebook

Facebook не показва профилите на други зрители.

За съжаление ти не виждам Други зрители във Facebook.

Според Facebook, ако настройката за поверителност на вашата история е настроена на обществена, можете да видите само последователите, които са гледали вашата история, но не и техните конкретни имена.

Ако настройката за поверителност на вашата история е настроена на Обществена, всеки ще може да види вашата история.

Хора, които са гледали вашата история че не сте приятели с във Facebook ще бъдат посочени под Други зрители.

Имената им обаче ще бъдат анонимни.

С други думи, потребителите под Други зрители ще бъде скрит от теб.

Това ограничение предизвика недоволство на много потребители, тъй като те не могат да видят кои са другите зрители.

Има дори а петиция (създадена от Уенди Уилямс) което изисква Facebook да покаже на другите зрители.

Можеш подпишете петицията ако подкрепяте промяната.

Как да се отървете от други зрители във Facebook

Отворете приложението Facebook > профил > добавете история > добавете снимка/видео > поверителност > приятели.

За да се отървете от други зрители във Facebook, трябва променете поверителността на вашата история на Приятели следващия път, когато публикувате история.

Причината, поради която други зрители се появяват във вашите изгледи на истории във Facebook, е, че сте променили настройката за поверителност на вашата история на публична.

Ако сте променили настройката за поверителност на историята си от Приятели на Обществени, потребителите, които не са приятели с вас във Facebook, ще могат да видят вашата история.

Тези потребители ще бъдат категоризирани под Други зрители (напр. още 1 човек е гледал тази история).

Ако искате да попречите на непознати да гледат вашите истории, трябва да промените настройките си за поверителност.

Ето ръководство стъпка по стъпка как можете да се отървете от други зрители в приложението Facebook:

  1. Отидете на вашия Facebook профил > Добавяне на история.
  2. Добавете снимка/видео.
  3. Докоснете Поверителност в долния ляв ъгъл на екрана.
  4. Променете настройката си за поверителност на Приятели.

Забележка: Трябва да промените тази настройка само веднъж.

След като промените настройката си за поверителност на Приятели, историите, които публикувате в бъдеще, могат да се вижда само от приятелите си.

С други думи, хората, които не са приятели с вас, не могат да видят вашите истории.

Следователно това ще попречи на други зрители да се показват в изгледите ви на истории.

Други зрители означава ли, че съм блокиран?

Ако някой ви блокира веднага след като е видял историята ви, профилът му ще бъде скрит и вие ще видите 1 зрител в изгледите на вашата история.

Да, други зрители на вашите истории във Facebook може да означава че сте блокирани.

Това обаче е изключително малко вероятно.

Други зрители са хора, които са видели вашата история, с която не сте приятели във Facebook.

Когато сте блокирани във Facebook, няма да можете да виждате публикациите, историите на човека и ще бъдете премахнати като приятел.

Човекът също не може да види вашите публикации или истории.

Въпреки това, ако човекът е видял вашата история и те блокира веднага след това , вместо това ще видите 1 зрител в изгледите на историята си.

Няма да можете да видите името на човека.

Ако човекът ви отблокира, добави ви във Facebook и вие го приемете, името му ще се появи отново в изгледите на вашата история.

Тази теория е тествана с помощта на 2 акаунта и е доказано, че е вярна.

Заключение

Важно е да знаете кой е гледал вашите истории съображения за поверителност и безопасност.

За съжаление, ако промените настройката си за поверителност на Обществена, няма да можете да виждате хората, които са гледали вашите истории, с които не сте приятели във Facebook.

Facebook все още не е показал кои са другите зрители, така че можете да видите само приятелите си, които са видели вашата история.

Ето ги основни изводи от статията:

  • Ако промените настройката за поверителност на вашата история на Обществена, всички във Facebook и Messenger могат да видят вашата история.
  • Други зрители са хора, които не са приятели с вас във Facebook.
  • Не можете да видите други зрители, тъй като Facebook умишлено ги е скрил.
  • В случай, че някой ви блокира веднага след като е видял вашата история, ще видите 1 зрител в изгледите на вашите истории, тъй като техният профил ще бъде скрит от вас.

Като цяло, така е силно препоръчително че сте задали настройката си за поверителност на Приятели.

В противен случай непознати ще могат да видят историята ви и вие няма да можете да разберете кои са те.